Jag har hittat ett nytt klädmärke som gör estetiska kläder som också är ekologiska och etiska! Dandelion Sportswear heter märket och namnet ska ge associationer till maskrosen som spränger nya marker och trotsar människans framfart. Flera plagg pryds också av en stiliserad maskros. Andra har fått en lite groda som tryck för att just grodor är det första djur som slås ut när balansen i naturen rubbas.

Dandelions första kollektion är helt gjord i ekologisk bomull och det är kläder som fungerar lika bra på jobbet som på yogamattan. Kläderna är producerade i Dem Collektiv egna fabrik på Sri Lanka. Där får alla anställda inte bara minimilön utan en lön som det går att leva och försörja en familj på!

Designern Nicole Rimér säger att hon velat göra kläder som är både snygga och skön och som hon själv vill ha på sig.”Klädindustrin är väldigt smutsig men mina kläder är helt igenom ekologiska och alla i produktionsledet från det att bomullsfröet såddes till att plagget var färdigsytt har fått en schyst lön och haft bra arbetsförhållanden”, säger hon och det gör ju att det känns väldigt bra att köpa hennes kläder!