Jag har varit på kandidatpresentation i dag för alla oss som kandiderar till riksdagen. Det var många spännande och engagerade människor där! Det kommer att bli ett bra val – det känner jag på mig!

Vi fick en minut var på oss och det var ju alldeles för kort! Jag hann bara berätta att det är mitt starka rättvisepatos som har gjort mig politiskt intresserad. Jag har alltid ställt mig på den lilla männskan eller barnets sida vid orättvisor.

För mig är det självklart att alla människor har ett lika värde oavsett kön, etnicitet, sexuelläggning och så vidare – men så ser ju inte samhället ut i dag och jag vill verka för att alla behandlas på ett rättvist sätt.

Det är inte heller rättvist att vi i västvärlden har nästan alla tillgångar, gör av med mest ändliga resurser och dessutom har mage att dumpa vårt avfall i tredje världen.

Det är inte rättvist att inte alla barn och ungdommar får gå på förskolor och skolor med små grupper där alla blir sedda av engagerade pedagoger och där barn med särskilda behov fångas upp och får hjälp.

Jag vill försöka göra världen lite mer rättvis och jämlik och jag hoppas att jag hamnar på valbarplats när mp:s valsedlar sätts ihop!